Vulkans historia

Däckspecialist med mer än 50 års historia.

Vi vet nästan allt om däck

1963. Det var det året Vulkan Dæk A/S grundades. Ända sedan dess har vi varit ett stabilt familjeföretag med specialinriktning på produktion av regummerade däck av högsta kvalitet.

Vår ambition är att vara enkla att handla med. Hos oss är ett löfte ett löfte, och vi anpassar oss i så stor utsträckning som möjligt till våra kunder. Vi svarar dig snabbt, levererar snabbt, och vår produktkvalitet är optimal. Våra däck har lång körsträcka, lågt rullmotstånd och risken att de går sönder är minimal. Denna kombination bidrar till att säkerställa transportörerna bästa möjliga totalekonomi.

Bland våra kunder finns ledande däck- och transportföretag i såväl Danmark som övriga Norden, och sedan 1975 har vi haft ett strategiskt och exklusivt samarbete med italienska Marangoni, företaget bakom det unika RingTread System, och en av världens mest erkända leverantörer av råmaterial och maskiner för slitbaneproduktion.

Våra kontinuerliga investeringar i både personal och teknik gör oss till ett av de ledande företagen i däckbranschen. Våra vulkanisörer är några av marknadens mest erfarna, och de arbetar intensivt med att förnya begagnade däck genom att återanvända stommen och ersätta däckets slitbana med en ny. Alla behärskar de detta stolta hantverk, som har förfinats från generation till generation.

Vi är mycket stolta över vår 50-åriga historia, och ser fram emot att även framöver erbjuda högkvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.

 

”Vulkan – en pålitlig och dedikerad affärspartner med fokus på kvalitet och service!”

Henrik Nielsen
Vulkans VD

Vulkans tidslinje

1963

Etableras på Jernbanegade i Randers av Egon Nielsen

1966

Flyttar til Hvedevej 28 i Randers

1975

Avtal om att representera italienska Marangoni och deras RingTread System i Danmark.

1994

Henrik Nielsen tar över rodret från sin far och blir VD.

1999

Däckcentret säljs av, och Vulkan fokuserar nu helt på regummering av däck till transportbranschen.

2000

Henriks hustru Pernille Wardinghus tar över bokföring och administration från Henriks mor

2004 & 2005

Grannfastigheten på Hvedevej tas över och byggs ut/om.

2013

Jubileum firas i nya produktionslokaler

2015

Massiv investering i modern, högteknologisk produktionsutrustning.

2016

Michael Nielsen, tredje generationen, börjar i administrationen.

VI VET NÄSTAN ALLT OM DÄCK

Mannen vid rodret på Vulkan är Henrik Nielsen, som är andra generationen ägare i familjeföretaget. Han har arbetat på Vulkan sedan han som 15-åring började som lärling. Tillsammans med sin hustru Pernille leder han fortfarande företaget i enlighet med de värderingar hans far, Egon Nielsen, stod för, och det är värderingar som i grund och botten handlar om att vi ska behandla andra som vi själva vill bli behandlade.

Det är med stolthet att kunna säga att 3:e generationen, Michael Wardinghus Nielsen, per 1 juni 2021 köper sig in i Vulkan Dæk, som en del av ett generationsskifte. Michael har varit anställd på Vulkan Dæk sedan 1 juni 2016, och ansvarar för intern försäljning, samt logistik och produktion.

Detta gäller även för Vulkans kundrelationer. Oavsett vem du har att göra med på Vulkan kommer du att uppleva att de gör sitt allra bästa för att ge dig god och vänlig service.

De flesta av Vulkans medarbetare har arbetat i företaget under många år, och även många av kundrelationerna har en riktigt lång historia. Detta är vi på Vulkan både glada och stolta över.

”I 25 år har vi varit kund hos Vulkan, och det fungerar perfekt.”

Preben Thinggaard
Ovethi’s VD