VULKANS HISTORIA

Däckspecialist med mer än 50 års historia.

Ett löfte är ett löfte

”Henrik och Pernille på Vulkan Däck bedriver näringsverksamhet på ett trovärdigt sätt. Ett löfte är ett löfte och ett muntligt avtal är bindande – och det är även min filosofi”, berättar Lars Kristensen, delägare i Thortrans A/S och som har varit kund hos Vulkan Däck i över tjugo år.

Thortrans grundades av Thorbjørn Kristensen år 1972 och leds idag av sönerna Henrik och Lars. Relationen till Vulkan Däck går långt tillbaka och Lars Kristensen kommer ihåg Henriks Nielsens avlidne far, Egon: ”Det var ju Egon som på sin tid lärde upp Henrik till vulkanisör. Far och son hade samma positiva inställningar och yrkesstolthet. Det handlade om gammaldags lärlingskap. Vulkanisering är ju ett hantverk som nästan går i arv och så är det i ännu högre grad idag, eftersom det inte längre är möjligt att utbilda sig till vulkanisör”.

Lars Kristensen slår fast att de personliga relationerna även idag är oerhört viktiga när det gäller förhållandet mellan kund och leverantör: ”Det betyder mycket att man alltid kan få tag på Henrik. Jag kan ex. fråga ”Hur gör vi nu?” och så diskuterar vi oss fram till en lösning. Allt är mycket jordnära och transparent och det finns inga dolda agendor.”

”Det betyder mycket att man alltid kan få tag på Henrik.”

Lars Kristensen
Delägare av Thortrans A/S

¨Ett löfte är ett löfte och ett muntligt avtal är bindande.¨

Lars Kristensen
Delägare av Thortrans A/S

”Det viktigaste är dock att Vulkan Däck har en mycket högkvalitativ produkt inom regummerade däck”, anser Lars Kristensen: ”De har en säker intern kvalitetskontroll. Vi har inga problem med däck från Vulkan Däck och det beror garanterat på att de har följt med i utvecklingen och investerat i maskiner som förbättrar standarden. Det har de nytta av idag – många har tvingats lämna branschen, men det finns fortfarande plats på marknaden för Vulkan”.

Lars Kristensen fördjupar: ”Vi kan naturligtvis hitta däck som vid första anblicken är billigare. Men det handlar ju om totalekonomi (TCO). När alla fördelar och nackdelar avvägs och den totala kostnaden därmed beräknas står sig Vulkan däck mycket bra. Och snabb leverans är ju även det ett måste. Om jag ringer innan lunch får jag varan samma dag.”