Vi litar på Vulkan Däck

”Vi ska kunna lita på våra leverantörer – och vi litar på Vulkan Däck.”

Vi litar på Vulkan Däck

15 år. Så ung var Ovethis högsta chef, Preben Thinggaard, när han började sälja däck för mer än 55 år sedan. Om någon verkligen kan däckbranschen så är det han.

”Vi har varit kund hos Vulkan Däck i 25 år och det fungerar perfekt”, säger A/S Ovethis VD. Ovethi, Dansk Däckservice, har sitt huvudkontor i Gelsted på Västfyn och 13 däckcenter med 75 anställda runt om i landet.

Ovethi är bland de största däckleverantörerna i Danmark och Preben Thinggaard konstaterar att konkurrensen i däckbranschen är stenhård: ”Många mindre tillverkare av regummerade däck har tvingats lägga ner verksamheten, eftersom de inte har lyckats hänga med i utvecklingen. Men Vulkan Däck är fortfarande här, framför allt tack vare den stora kapaciteten och höga kvaliteten. Inga problem med detta.”

 

”Vulkan Däck är fortfarande här, vilket framför allt beror på deras stora kapacitet och höga kvalitet. Inga problem med detta.”

Preben Thinggaard
Ovethi’s VD.

”Det är viktigt för oss att man iakttar de avtal som ingåtts. Vi ska kunna lita på våra leverantörer – och vi litar på Vulkan Däck.”

Preben Thinggaard
Ovethi’s VD

Preben Thinggaard bedömer att Randers-företaget har vunnit på att vara ett privat företag. ”Många uppskattar att det är ett privat företag och även relationer väger tungt i däckbranschen, där aktörerna ofta känner varandra. Goda relationer byggs upp med tiden, fastslår Preben Thinggaard: ”Det är viktigt för oss att man iakttar de avtal som ingåtts. Vi ska kunna lita på våra leverantörer – och vi litar på Vulkan Däck.”

Ovethi säljer och servar däck, fälgar och hjul till i stort sätt allt som rullar, från små skottkärror till stora lastbilar och grävmaskiner. Idag utgör försäljning till transportbranschen ca en tredjedel av omsättningen. Lantbruks- och entreprenadbranschen står för en tredjedel och resten kommer från personbilar, skåpbilar och terrängfordon.

”Det är inget fel på förtroendet för regummerade däck”, konstaterar Preben Thinggaard: ”Det är ju dyrt att ersätta ett trasigt däck. Men Vulkan Däck har kontroll över kvaliteten, de har ex. varit duktiga på att investera i maskiner som kan genomlysa däckstommen och därmed uppstår inga problem när hjulet återanvänds”.

”Vi har varit kund hos Vulkan Däck i 25 år och det fungerar perfekt”,

Preben Thinggaard
Ovethi’s VD