NYHETER

Följ Vulkans nyheter här

En av Europas ledande tillverkare av regummerade däck för lastbilar köper Cewe Däck

Cewe Däck i Munka-Ljungby säljer sin däckverkstad till det danska företaget Vulkan Dæk A/S – en av Europas mest moderna, effektiva och kvalitetsmedvetna tillverkare av regummerade däck för lastbilar.

Cewe Däcks tidigare ägare, Christer Wetterup, fortsätter i företaget som daglig ledare under det nya ägarskapet. I praktiken sker inga förändringar på Cewe Däck – man fortsätter som vanligt med samma personal.

”Cewe Däck är en väletablerad verkstad med en lojal kundbas och 6 skickliga och engagerade medarbetare. Det kommer inte att ske några som helst förändringar, och vi är mycket glada över att såväl Christer som de skickliga medarbetarna fortsätter. Det betyder mycket för oss”, säger Henrik Nielsen, VD för Vulkan i Danmark. ”Vulkan Dæk kommer att i anslutning med Cewe Däck etablera lokaler med lagerkapacitet och en svensk kontaktperson. Det innebär att vi nu kan erbjuda Vulkans svenska kunder både snabbare och mer flexibla leveranser, samtidigt som vi kan samla samman alla råstommar innan de skickas tillbaka till produktionen i Danmark. På så sätt kan vi erbjuda våra svenska kunder samma höga servicenivå som våra danska kunder är vana vid, och det är vi mycket glada över”, tillfogar Henrik Nielsen.

Vulkan Dæk har redan i många år haft en solid position på den danska marknaden, och på senare år har även en rad kunder i både Sverige och Norge tillkommit. Och den stadigt ökande försäljningen i Sverige har alltså medfört att det nu etableras ett nytt lager i anslutning till Cewe Däck. I Sverige kommer Vulkan primärt att fokusera på den södra delen av landet – även med den nya avdelningen.

Vulkan Dæk är ett familjeföretag med över 50 års erfarenhet inom tillverkning av regummerade däck för tung transport. Vulkans specialitet är det italienska Marangonis RingTread-system, där slitbanan gjuts som en ring och monteras direkt på råstommen.

Vulkan Dæk har sedan år 1975 tillverkat RingTread, parallellt med ett positivt och strategiskt samarbete med italienska Marangoni.

Tack vare kombinationen av RingTread-systemet och Vulkans moderna produktionsprocesser kan Vulkan erbjuda däck med samma höga kvalitet som nya däck, och med alla regummerade däcks fördelar.

 

Christer Wetterup och Henrik Nielsen (tv)

Personalen hos Cewe Däck og Henrik Nielsen (th)

BLACKLINE MIX202

Du kan ladda ner produktbladet genom att klicka på det