Vulkans historia

Däckspecialist med mer än 50 års historia.

”En ledarställning när det gäller däckåtervinning.”

Vulkan Däck har ett av marknadens bästa program för regummerade däck, konstaterar Jens Enstrøm, inköpschef på Euromaster Danmark A/S: ”Jämfört med nya däck är inköpspriset för regummerade däck betydligt lägre, ca tre femtedelar av priset för nya däck, men kvaliteten är lika hög.”

Regummering gör det möjligt att återvinna stommen – och gröna val och återvinning är ju mer aktuellt än någonsin, säger inköpschefen: ”Stommen kan, i någon mån beroende på kvalitet och körförhållanden, användas en eller flera gånger. Och samtidigt har man möjlighet att anpassa däckets mönster efter sina behov. Faktum är att fyra av tio däck på danska lastbilar och bussar idag är återvunna däck och detta bidrar i stor utsträckning till att minska koldioxidutsläppen och därmed skyddas miljön.”

Euromaster Danmark med huvudkontor i Skan­derborg är ett av Danmarks ledande företag inom däck- och bilservicebranschen, med 35 center fördelade över hela landet. Euromaster Danmark är ett dotterbolag till den Miche­lin-ägda däck- och bilservicekoncernen Euromaster, med mer än 2 300 center fördelade på 17 europeiska länder.

Jens Enstrøm, inköpschef på Euromaster Danmark, tillägger: ”Det är anmärkningsvärt att transportbranschen, utan att skryta särskilt mycket om det, faktiskt har lite av en ledarställning när det gäller däckåtervinning.”

”Det är anmärkningsvärt att transportbranschen, faktiskt har lite av en ledarställning när det gäller däckåtervinning.”

Jens Enstrøm
Inköpschef på Euromaster Danmark A/S