Vulkans historia

Däckspecialist med mer än 50 års historia.

När Vulkan Däck korsar gränsen

Varje år hämtar Vulkan Däck tusentals slitna däck hos kunder runt om i Europa. När däcken har regummerats och därmed är redo för nya turer på vägarna levereras de tillbaka till kunden igen.

Däcktransport sker även till och från Gummiservice Larvik AS i Norge, berättar Petter Kristensen, som tillsammans med sin bror Tom är tredje generationen ägare i det traditionsrika företaget, som grundades så tidigt som 1934.

”Vi har varit kund hos Vulkan Däck sedan våren 2015 och det fungerar utmärkt”, berättar han: ”Vi i däckbranschen känner ju varandra. För åtta år sedan slutade vi själva upp med att regummera däck för att i stället satsa på service av däck för både last- och personbilar. Det går bra, men det innebär att vi behöver en trovärdig leverantör av regummerade däck. Vi vill göra affärer med företag som levererar hög kvalitet och går att lita på – och Vulkan Däck uppfyller båda dessa krav.”

Petter Kristensen berättar att Vulkan Däcks investering i en effektiv och toppmodern maskinpark och skickliga medarbetare, som verkligen behärskar vulkaniseringsprocessen, säkerställer hög kvalitet. Det har också avgörande betydelse för goda relationer mellan kund och leverantör att däcken alltid levereras i rätt tid och på rätt plats: ”Låga priser är inte allt. Hög kvalitet och god service är viktiga parametrar för att klara sig i vår bransch.”

”Vi har varit kund hos Vulkan Däck sedan 2015 och det fungerar oklanderligt

Petter Kristensen
Delägare i Gummiservice Larvik AS