Vulkans historia

Däckspecialist med mer än 50 års historia.

Kvalitet, kvalitet och kvalitet

”Kvalitet! Det är den viktigaste faktorn när jag köper in och det är den främsta orsaken till att vi sedan 1970-talet har varit kund hos Vulkan Däck”, berättar Jørgen Bach, som är tredje generationens medarbetare hos Bach & Pedersen Fragt A/S, som levererar transport och logistiklösningar i hela Danmark.

Företaget har nyligen beslutat att alltid sätta slitbanor på däcken när det investeras i nya bilar. Vulkans regummerade däcks kvalitet och ekonomiska fördelar är så övertygande att det inte lönar sig med spritt nya ”slit och släng”-däck, anser Jørgen Bach.

Ett Vulkan Däck kostar mindre än ett fabriksnytt däck och enligt Bach & Pedersens erfarenhet håller regummerade slitbanedäck precis lika länge som originaldäck.

År 2015 investerade Vulkan Däck i nya högteknologiska maskiner som genomlyser och kontrollerar nedslitna däck invändigt och hittar även de allra minsta sprickorna och hålen.

”Det innebär att färre av våra begagnade framhjul godkänns och det ser vi som något positivt”, konstaterar Jørgen Bach: ”Kvaliteten för den innersta delen av det nedslitna däcket ska vara på topp, eftersom det är den delen som ska bära däcket till nästa livscykel. Och tack vare de nya maskinerna har det satts stopp för dyra däckfel, eftersom de helt enkelt har blivit bättre på att identifiera defekter, som ex. en liten söm som har kilat sig fast i stommen.”

”Kvalitet! Det är den viktigaste faktorn när jag köper in och det är den främsta orsaken till att vi sedan 1970-talet har varit kund hos Vulkan Däck”

Jørgen Bach
Delägare i Bach & Pedersen Fragt A/S

”Med Vulkan Däcks nya maskiner har det satts stopp för dyra däckskador.”

Jørgen Bach
Delägare i Bach & Pedersen Fragt A/S

Randers Muskler

Liksom Vulkan Däck är Bach & Pedersen Fragt A/S lokalt förankrat i Randers, berättar Jørgen Bach, delägare i transportföretaget: ”Jag bor och verkar i Randers så jag handlar lokalt i så stor utsträckning som möjligt. Men naturligtvis bara när servicen är god och priset matchar det vi kan få på andra platser. Vi ser fördelar med att handla med varandra här i Randers.

Vi köper våra däck hos Vulkan och tilldelas samtidigt majoriteten av deras transportuppdrag. Vårt däcklager ligger dessutom hos Vulkan, så vi kan hämta däck direkt hos dem dygnet runt. Vår serviceverkstad ligger dessutom precis intill”.